Buitengewoon Beirens

Bio eieren

De eieren bij Buitengewoon Beirens zijn afkomstig van kippen die buiten kunnen lopen en biologisch voer te eten krijgen. Daarom krijgen ze het label van bio-eieren , wat ook meteen het verschil aanduidt met vrije uitloop eieren. We vinden het belangrijk dat de kippen zich voldoende kunnen verplaatsen en bewegen. Hun vrijheid staat bij ons absoluut voorop.

De vrijheid van onze kippen.

Onze boerderij is voorzien van twee mobiele kippenkarren waar in totaal 500 biologische kippen verblijven. Daarin hebben ze voldoende ruimte en krijgen ze ook de kans om naar buiten te gaan. De kippenkar waarin de kippen verblijven wordt ook verplaatst, zo krijgen ze elke keer een nieuwe ruimte en vers gras om in te vertoeven

Eierproducten.

De ruim 450 eieren die onze biologische kippen dagelijks leggen, zijn bij ons verkrijgbaar in de winkel en zitten standaard verpakt per 30 stuks. Ook doosjes van 4, 6 of 10 stuks zijn verkrijgbaar. De eieren kunnen een verschillend gewicht aannemen, van smal (-53g) tot extra large (+ 73g). Naast onze bio-eieren verkopen wij ook eieren van een andere lokale boer.

“Wat een gezellig leuk winkeltje maar vooral met zelf gemaakte lekkere producten. Leuk dat je de kippen ziet lopen als je oprijdt op de boerderij.”

- Aagje Verstraete -