Buitengewoon Beirens

Beirens Honing.

Bij Buitengewoon Beirens proberen we zoveel mogelijk uit de kracht van de natuur te putten. Daar hoort uiteraard ook de fauna en flora bij, of beter gezegd de bloemetjes en de bijtjes. Over die bijtjes beschikken we zelf, er staan verschillende bijenkasten waarin onze bijen vertoeven en onze heerlijke honing aanmaken. We vinden het belangrijk om zelfgemaakte honing aan te bieden omdat we dan zeker van zijn dat we een lekker en kwalitatief product afleveren. We bieden verschillende smaken, geuren en kleuren aan. Het is een plezier om de honingbijen hun werk te zien doen.

 
 
 

Onze eigen bijen.

Bijen zijn expert in nectar zoeken en het is precies dat wat we nodig hebben om honing te maken. De honingbij zuigt daarbij nectar op totdat zijn honingmaag vol zit. Eens terug bij de bijenkast gaan andere bijen ermee aan de slag en leveren ze fantastisch werk. Het eindresultaat is ons allemaal bekend: heerlijk, ambachtelijke honing .

Honingproducten.

Omdat de natuur ons voorziet van tal van diverse planten, bomen, struiken en bloesems is de bij ook in staat om daar verschillende soorten honing van te maken. Onze winkel biedt meerdere soorten honing aan: zoals zomerhoning, bloemenhoning, lindehoning, dennenhoning, acacia- en boshoning . Het aanbod kan verschillen per seizoen en beschikbaarheid, bijen zijn namelijk onvoorspelbare diertjes.

Naast de soorten honing verkopen we ook andere bijenproducten. Zo vind je propolis in onze winkel. Dat is een lijmachtige substantie die de bijen aanmaken om de oneffenheden in hun korf te dichten alsook te ontsmetten. Het is voor de mens een natuurlijk anti-bioticum dat helpt tegen keelpijn en luchtweginfecties en allerhande kwaaltjes. Daarnaast verkopen we ook stuifmeelkorrels . Dit is voedsel die de bijen aanmaken voor hun larfjes. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en eiwitten. Deze geven ons een boost voor onze weerstand, werken tegen vermoeidheid, helpen je herstellen. Je kunt de stuifmeelkorrels ook eenvoudig in je ontbijt integreren door ze in te nemen met wat water, melk of gemengd in yoghurt. 

 
 

“Super vriendelijke mensen, goede bediening en alles zeer goed uitgelegd!”

- Glenn Pattyn -